Остап Вишня - щира душа України



         Чергове засідання  бібліотечного клубу «Дивосвіт»  із циклу  «Люди і долі» була присвячена людині, на життєвому шляху якої було немало випробувань, але, не дивлячись ні на що,  вона змогла зберегти  позитивний погляд на життя, оптимізм і безмежну любов до всього українського. 13 листопада виповнилось 130 років від дня народження знаного українського письменника Остапа Вишні. Його називають справжнім майстром, віртуозом гумору, неперевершеним оптимістом.


      
   Це неординарна, талановита людина, щедро обдарована хистом до письменництва і просто прекрасними людськими якостями, які допомогли йому вистояти в найтяжчих життєвих випробуваннях. У постаті Остапа Вишні поєдналися внутрішня доброта і відчайдушність, патріотизм і вміння співпереживати, ніжність і трагізм. На його долю випали заслання і переслідування, смерть дружини і нерозуміння сина. А він усміхався і залишався вірним — собі, рідним і Україні.  

                 
      Ведуча   розповіла про яскраві моменти життя письменника, висвітлила питання унікальності його творчої спадщини. Присутні мали змогу дізнатись про цікаві факти з його біографії, переглянути фотознімки та хвилюючі відеокадри. Звучали на зустрічі й рядки з його популярних творів, відгуки про творчість майстра відомих літературознавців. Гості охоче ділились враженнями від свого сприйняття творів письменника, читали уривки з улюблених усмішок Остапа Вишні, мали змогу переглянути книжково-ілюстративну виставку ««Моя зброя – сміх», що презентує його творчість.


          
     На завершення зустрічі активні члени клубу висловили щиру вдячність бібліотекарям за змістовний захід, адже Остап Вишня – письменник унікальної популярності і рекордних тиражів, улюблений автор мільйонів українців різних поколінь.


Коментарі

Популярні публікації