Бібліотека - скарбниця знань та джерело творчого натхнення


       18 жовтня працівники Комунального закладу «Скадовська ЦБС»  активно долучилися до районного заходу «Читацький паркан», який проходив в рамках всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. Організатором читацького свята  став КЗ «Районний методичний кабінет». У цей день  до районної бібліотеки для дорослих завітало багато учнів районних шкіл  5-9 класів,  для яких бібліотекарі організували  пізнавально-оглядову екскурсію  залами  закладу під назвою «Чарівне царство книжок.


       Працівники книгозбірні  розповіли юним гостям,  що книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, долучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень.




У зв’язку з цим наша бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними. У читальному  залі бібліотеки  діти ознайомилися з періодичними виданнями, довідковою літературою  книгозбірні, з фондом бібліотеки, бібліотечними послугами, картотеками, тематичними папками та книжковими виставками. Бібліотекарі розповіли про історію закладу, ознайомили з правилами користування бібліотекою, тематичними виставками, а також поінформували про нові надходження літератури для дітей та молоді.




Не менш цікавим було знайомство дітей з роботою пункту  вільного доступу до мережі Інтернет, де можна онлайн поспілкуватися з друзями та близькими людьми, а також знайти потрібну інформацію для написання реферату та творчо підготуватися до уроків. 



А ще у читальному залі можна  не лише взяти книги, а й поспілкуватись, переглянувши газети та журнали. Якщо  прийти до нас великою групою, наприклад, всім класом,  то можна взяти участь у найрізноманітніших масових заходах, подивитися фільм за шкільною програмою та отримати задоволення від  бібліотечного уроку, проведеного в цікавій формі.


   Заходячи до юнацького відділу,  можна побачити   багато  стелажів з книжками. Ніби відразу ж потрапляєш у мандрівку Всесвітом з героями  Наталії Щерби та  відносишся на крилах мрій у світ великого «чарівника» Жуля Верна, потрапляєш у дивну країну пригод і фантастики. Спорт, література, мова, культура, закон, право, мораль, економіка, історія світу та України, здоров’я, рослини, тварини, комп’ютер та інтернет, кухня, хімія, математика, фізика – книги на всі ці теми можна знайти, ставши читачами юнацького абонементу.
    Завершилася екскурсія  візитом на  абонемент для дорослих.  Бібліотекар  презентувала дітям видання з нових надходжень, зокрема книги про знаних українців, чимало з яких є вихідцями з Херсонщини. Вона розповіла про привабливість професії бібліотекаря та зазначила, що хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери,  книга була і залишається головним джерелом інформації та знань. А опанувати це мудре ремесло вони можуть після закінчення навчання у вишах України.
     Діти, які побували на екскурсії, мали змогу  у свою чергу зробити невеличкий екзамен бібліотекарям на знання дитячих творів, записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Їм дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності. Захід завершився яскравим флешмобом.
 


Коментарі

Популярні публікації