Єднаймо душі словом Кобзаря!




Серед великих людей минулого, борців і справжніх патріотів України одне з чільних  місць по праву належить Тарасові Григоровичу Шевченку. Геній українського народу, чудовий лірик, вражаючий художник, самобутній письменник і незрівняний поет, відомий дисидент, солдат і засланець – такими словами  можна  охарактеризувати  Великого Кобзаря. У ці березневі дні ми знову і знову згадуємо великого сина нашого народу.
204  роки минуло від дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово - слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Знати і шанувати творчість геніального митця – святий обов’язок кожного мислячого українця. Саме про це йшла мова на черговому засіданні клубу «Літературна вітальня», що працює при Центральній бібліотеці для дорослих. Зустріч відбулася саме в день народження Тараса Шевченка, 9 березня.
У ході презентації та за допомогою відеоряду бібліотекарі змогли показати присутнім, що життєвий і творчий шлях поета пронизаний важкими випробуваннями: переживаннями та втратами, розпачем та спокутою… Його переслідували, катували, кинули у нелюдські умови, але він не зрікся своїх поглядів, переконань та ідеалів, залишився вірним сином своєї матері-вітчизни, вірним її традиціям, культурі, мові. Не склалося і особисте життя поета, хоч йому довелося зустріти на своєму  шляху гідних  жінок і пережити почуття глибокого кохання.  Проникливо звучали у виконанні ведучих та членів клубу поетичні рядки геніальних шевченківських творів.
Учасникам зустрічі було презентовано книжково-ілюстративну виставку «Геній Великого Кобзаря»,  на якій було представлено збірки творів Тараса Шевченка та монографії відомих літературознавців, які висвітлюють не пересічність його творчості.
На завершення  знана місцева поетеса Лариса Ковалюк із вдячністю організаторам за змістовний захід зазначила: «Життя Тараса Шевченка – подвиг, перед яким треба схилятись. Вся його творчість вчить жити по правді, бачити красу людини в її душевному благородстві й готовності робити іншим добро».




Коментарі

Популярні публікації