Життєдайне тепло Великодніх свят


       

      Жодне свято не приносить українцям стільки радості та душевної теплоти, як Великдень, - найвеличніше свято року.  З ним пов’язана низка напрочуд цікавих і поетичних народних звичаїв, адже воно тепле, щире і  по-справжньому об’єднує людей.
      Саме цій темі і була присвячена чергова зустріч у рамках роботи бібліотечного клубу «Літературна вітальня», яка відбулась 30 березня у читальній залі нашої книгозбірні.
      
     Ведучі  за допомогою змістовної презентації та відеоряду змогли передати важливість Великодніх свят для українського народу. В ході заходу було показано, як протягом багатьох віків формувались в Україні народні звичаї. Інтерес учасників зустрічі викликала й інформація про Великодні традиції у різних країнах світу, цікаві факти про найбільші та незвичайні писанки, а також розповідь та демонстрація відео про Музей писанкового розпису у місті Коломия Івано-Франківської області. Бібліотекарі презентували гостям науково-популярне видання Олексія Соломченка «Писанки Українських Карпат» та оригінальні поробки, які було представлено бібліотекарями для участі у минулорічній культурно-мистецькій акції «Дерево добра».
          

 
    У залі лунали поетичні рядки знаних українських поетів, присутні ділилися спогадами, розповідали про власні рецепти виготовлення пасок, фарбування крашанок та найпопулярніших сімейних святкових страв. Усі присутні висловили вдячність організаторам, а також погодилися з пропозицією активістки клубу Галини Чорноморець зробити такі зустрічі напередодні Великодніх свят традиційними.
       Захід  був щирим, по-домашньому теплим і завершився  чаюванням у дружньому колі.

 








Коментарі

Популярні публікації