Семінар координаторів ПЄІ

У листопаді 2016 року провідний бібліограф Гребень Галина Сергіївна вирушила до Києва, щоб взяти участь у семінарі для координаторів Пунктів європейської інформації (ПЄІ) за проектом УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».
Тренінг проходив у  Головному тренінговому  центрі для бібліотекарів УБА на базі Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв.
Проект передбачає активну роботу бібліотек з популяризації знань про ЄС та європейський вибір України шляхом створення Пунктів європейської інформації для надання інформаційно-просвітницьких послуг мешканцям місцевих громад районних центрів, невеликих міст і селищ України.
На семінарі було розглянуто багато питань: центри європейської інформації у бібліотеках (зарубіжний та український досвід), методика створення пунктів європейської інформації, розвиток партнерств, реклама та іміджеві заходи бібліотеки задля розвитку ПЄІ, інформаційні ресурси ПЄІ та ін.
Центральній бібліотеці для дорослих користувачів були надані авторське право на усі тренінги та презентації, які були розглянуті, право на консультування та відкриття ПЄІ в інших бібліотеках району.
Шевченко Ірина Олександрівна, Директор Інституту публічного управління та кадрової політики Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв та  президент Української бібліотечної асоціації розповіла не лише про проект, а про можливість одержати вищу фахову освіту.


 Башун Олена Володимирівна, головний редактор журналу «Бібліотечний форум: історія, теорія і практика» та автор проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».



Бояринова Оксана Євгенівна, PR-менеджер УБА, розповіла про рекламу та іміджеві заходи бібліотеки задля розвитку ПЄІ


Коментарі

Популярні публікації