Толерантність – шанс на життя!

Набирає оберти третє тисячоліття. Прогрес невблаганно рухається вперед. Техніка прийшла на службу людині. Здавалося б, життя повинне стати розмірене, спокійніше. Але ми все частіше чуємо слова: біженець, жертва насильства. Останніми роками спостерігається катастрофічне зростання всіляких форм асоціальної поведінки.
У сьогоднішньому суспільстві відбувається активне зростання екстремізму, агресивності, розширення зон конфліктів. Росте кількість антигромадських молодіжних організацій, що залучають молодь до екстремістських угрупувань. Люди перестають бути терпимими!


16 листопада жителі багатьох країн світу відзначають Міжнародний день толерантності або День терпимості. Це свято було засноване в 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. День терпимості присвячений дотриманню прийнятої у 1995 році Декларації терпимості. Його мета полягає в тому, щоб зменшити по всій планеті випадки прояву насильства та екстремізму.
Члени бібліотечного клубу «Гармонія» долучились до заходів нашої бібліотеки з нагоди відзначення Дня толерантності й завітали на інформаційну годину «Толерантність – шанс на життя!».
Цікаві вправи, перегляд відео про добрі вчинки різних за професією, національністю, віком, віросповіданням, соціальними рівнями людей підштовхнули учасників до жвавої дискусії. Різні думки, відчуття, сприйняття, та висновок один - прагнення вчитися жити разом, приймаючи один одного такими, які ми є, вчитися розуміти один одного.



Нехай кожен з нас, наше місто і наша Україна завжди будуть островами толерантності для усіх жителів великої планети Земля!


Коментарі

Популярні публікації