Роки війни – віхи пам’яті.


Весна квітками вистеляє
Для Перемоги всі поля.
І ветеранів прославляє,
І Вас вітає вся земля!
Ви сил своїх не шкодували,
Ішли у бій за майбуття,
І Перемогу здобували
Заради миру и життя!


Такими віршованими рядками почалась зустріч із членами клубу «Літературна вітальня», яка відбулася у День пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни 8 травня у читальній залі КЗ «Скадовська ЦБС»
Історія – це людська пам'ять, вона нічого не забуває, ні доброго, ні поганого, усе в неї на обліку, усе передається із покоління в покоління. Вогненні громи війни відлунали 70 років тому. І сьогодні ми вшановуємо пам'ять героїв тих страшних воєнних років. 
Ведучі заходу провідний бібліотекар Мусулевська Г.Ю. та бібліотекар юнацького відділу Баранова Л.В. розповіли про важливі моменти  часів війни,  наголосивши, що не оминула ця страшна подія наше рідне місто. З перших днів на захист Вітчизни піднялись жителі Скадовська. У роки тих буремних подій наше невеличке містечко зіграло дуже важливу роль як стратегічний пункт.

Згадали у  своєму виступі бібліотекарі про членів підпільної організації, героїчну Скадовську авіаційну групу, Скадовських катерників та найбільш відомих героїв-земляків.
Дуже проникливо, душевно, з любов’ю  пролунали вірші на воєнну тематику, до читання яких міг долучитись кожен бажаючий.
Книжково-ілюстративна виставка, яку підготували працівники книгозбірні, «Шляхами подвигу і слави»,  містила багато цікавих матеріалів, худ. літератури про ті страшні події.
Усі з цікавістю слухали розповідь гостя, Тищенко Василя Івановича, про героїчний шлях свого батька , який пройшов через усю війну та був нагороджений орденами і медалями. Також він продемонстрував документи воєнних часів, які він з особливою шаною зберігає для нащадків.
«Будемо гідні великого подвигу наших батьків та дідів. Зробимо усе від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим наш рідний край!», - підсумувала зустріч активний член клубу Надія Федосіївна Золотухіна.
 


Коментарі

Популярні публікації