Пам’ятаємо! Перемагаємо!

8 травня до Дня Перемоги в Європі і дня пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни, працівники КЗ «Скадовська ЦБС» за сприяння Скадовського районного історико-краєзнавчого музею, відтворили інсталяцію «Привал», присвячену70-тій річниці Перемоги.

У фойє районного будинку культури звучали віршовані твори воєнних часів та сучасних українських поетів від імені жінок-фронтовичок (Гребень Г.С.- бібліограф, Мусулевська Г.Ю. - провідний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих, Баранова Л.В. – бібліотекар юнацького відділу, Бовсуновська Л.П.- діловод), українки (Чуп’як А.Д. - методист), жінки, яка писала листа солдату (Храмцовська Т.А. – провідний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих), медсестри та молодої дівчини (Озембловська С.В. і Чечікова Т.В.- бібліотекарі  районної дитячої бібліотеки).

На фоні декорацій та музейних експонатів ожили сторінки душевних страждань та болі жінок війни. Слова глибокої вдячності воїнам, які захищали Батьківщину, і рідним та близьким тих, які поклали свої життя за мирне майбутнє, звучали як виклик часу та сьогоднішнім подіям.
У Другій світовій війні більше 60 млн. віддали життя за те, щоб світ міг жити у мирі. 8 млн. українців – ціна, яку заплатила Україна, залишившись повністю зруйнованою… Час вимагає усвідомлення помилок і втрат минулого.
Пам’ятаємо! Перемагаємо! - такими словами завершувався кожен літературний блок інсталяції. Герої не вмирають!


Коментарі

Популярні публікації