Бiблiотека на обласному фестивалi у Бiлозерцi


Третій рік поспіль за ініціативи управління культури Херсонської обласної державної адміністрації та обласної бібліотеки для юнацтва ім. Бориса Лавреньова проходить обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу». 
Обласний фестиваль «Відкрий свою книгу» - це свято поезії, творчості, а також залучення молоді до читання. Це майданчик для спілкування бібліотечних працівників, на якому завжди вирує різноманіття яскравих ідей та креативних думок.
Цього року випала можливість приймати гостей фестивалю Білозерці. Так, 23 жовтня 2013 року Скадовський район представляли бібліотекарі центральної бібліотеки для дорослих. Фестиваль розпочався на майдані перед Будинком культури. 


В рамках фестивалю відбувся святковий концерт, який не тільки продемонстрував обдарованість білозерської молоді, а й дав можливість бібліотекарям показати свої таланти у творчих та креативних номерах.
У минулому році на фестивалі у Каховці розпочався новий Інтернет-проект «Книга мандрує Херсонщиною». У мандрівку районними бібліотеками області відправилася поетична збірка Василя Загороднюка «Формула Сократа». Символічно, що у цьому році на фестивалі вона повернулася до свого автора, який подарував книгу Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва імені Бориса Лавреньова.
Нашi бiблiотекарi взяли участь у Ярмарку інноваційних бібліотечних ідей, на якому презентувалось 8 проектів. Скадовськ представляв проект «Краєзнавчий квест «Стежками рідного міста»», який був відзначений грамотою управління культури облдержадміністрації та цінними книгами. У тому числі зовсім новою книгою поезій Валерія Кулика «Призначаю побачення» 2013 року видання, у якій автор на згадку залишив свій автограф. 


 



Не менш приємною стала нагорода грамотою управління культури облдержадміністрації колективу центральної бібліотеки КЗ «Скадовська ЦБС» за творчий підхід та креативність щодо участі в Інтернет-проекті «Книга мандрує Херсонщиною: буккроссинг на Херсонщині».
Фестиваль пройшов у теплій, можна сказати родинній атмосфері. До того ж більшість із гостей знайомі завдяки спілкуванню в мережі Інтернет. Фест у Білозерці дав змогу віртуальним друзям побачити і почути один одного у реальному житті та почерпнути багато нових чудових iдей.

Коментарі

Популярні публікації