"Зустрiч поколiнь" напередоднi відзначення 70-ої річниці визволення Скадовська


Напередоднi відзначення 70-ої річниці визволення Скадовська центральна бібліотека для дорослих провела захід “Зустрiч поколiнь”. У читальній залі в цей святковий день зібралися ветерани, щоб згадати ті страшні часи, згадати друзів, що не повернулись із війни. Також на заході були присутні учні шкіл, які прийшли, щоб вклонитися і віддати данину поваги і вдячності живим та полеглим ветеранам Великої Вітчизняної Війни за їх героїзм і воїнську доблесть. Перед учасниками зустрічі виступили заступник голови районної державної адміністрації А.Г. Розумний, архітектор міста, депутат міської ради С.В.Питомець, депутат міської ради, перший секретар районного комітету Комуністичної партії України М.А. Кравцов, голова районної Ради ветеранів В.М. Спиця.


Святкове дійство розпочалося з хвилини мовчання, аби вшанувати пам'ять про тих, хто ціною власного життя дарував нам мирне сьогодення. Далі ветерани ділилися своїми особистими спогадами про буремні дні війни та свої фронтові дороги, «діти війни» розповідали про своє тяжке дитинство в умовах окупації.
 



Захід супроводжувався відеороликами про визволення Скадовська та піснями воєнних років. Учні разом із гостями виконували пісні, що давали їм сили і вели у бій.
Ведучі цього свята щиро подякували безстрашним жінкам-ветеранам та дітям війни за їх подвиг, мужність, відвагу. Учні висловили свою вдячність тим, хто виборов нам право жити під мирним небом, хто захищав рубежі нашого рідного міста. Адже для перемоги над ворогом вони не шкодували ні здоров'я, ні найдорожчого, що є у людини, - життя.
Присутні в залі ветерани висловили глибоку вдячність організаторам цієї зустрічі поколінь та висловили побажання, аби такі заходи, проводились і надалі.


Минають роки, покоління змінює покоління, але часу непідвладна пам'ять про тих, хто ціною власного життя звільняв наше місто. Пам'ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в наших серцях.
Низький уклін вам, ветерани, сердечна подяка за мирне небо, за можливість жити і працювати на благо рідного міста, за дитячий сміх, за спокій матерів, за хліб на нашому столі.
Від щирого серця бажаємо вам миру та щастя, здоров'я, довголіття та благополуччя!

Коментарі

Популярні публікації