Українська молодь читає…

    Кажуть, теперішні підлітки взагалі не читають книжок. Їм дай лише полайкати когось в Інстаграмі чи пострімити «Доту». Ми такими не були, сучасне покоління – пропаще, попереду – безодня невігластва, в якій зникнуть всі надбання людства. Ви теж так думаєте? А може, все не так погано? Сучасного підлітка потрібно зацікавити та мотивувати, і він закине комп’ютер заради справді крутої книжки. Просто зацікавити нинішнього тінейджера – набагато складніше, аніж підлітка минулого століття. Складніше, але цілком можливо. Добріка книг видавництва «а|кадемія» це саме та «іжа для розуму та душі», яка необхідна нашій молоді. Тож знайомимося з новими виданнями.

Оксенія Бурлака. Розірваний кадр


   Філ — фанат екстриму. Ще трохи, і він стане топовим блогером, підніматиме солідний кеш, якого вистачить на забаганки Барбі й на те, щоб звалити від родаків. Він же не якийсь там задрипаний пацик, а крутий руфер, йому вже шістнадцять. Ще трохи, і він обставить самого Койота — поки що найкрутішого руфера в місті. Аби-тільки оператор-фотограф Кірюха, без якого залази, зацепи й трюки не були б такими адреналінними подіями для публіки, не дав задню.  І треба ж, щоб усе так раптово обвалилося. На залазі затримує поліція, розгніваний тато перекриває краник, з якого капало бабло. З роботою не клеїться, починаються масові відписки в інсті, Барбі погрожує піти, Кірюха з руфінгом зав’язав. Ще й із Солькою мусить час гаяти, а вона зовсім не з тренду. Солька, поборовши важку хворобу, ніяк не може збагнути, чому зовсім не цінує життя Філ. А потім… гине Койот. Підступно вчиняє Барбі. Украй неприємну правду про Філа дізнається Солька. Нові почуття опиняються на межі краху. Світ розчахнувся над головами, але в житті завжди є шанс.

 Юлія Чернієнко. Помста


    Вона мріяла знайти друзів. Її серце шукало кохання. А її дні були переповнені сльозами від пережитих знущань. І настала мить, коли Міра наважилася помститися тим, хто не давав їй змоги бути собою. Такою рішучою її ніхто не знав. Міра, про яку в класі згадували хіба для того, щоб познущатися, змусила всіх пережити страх останніх хвилин життя. Кожного жахнула її відчайдушність виконати вирок. Але  то був вирок їй теж. І шанс на життя. 

Олена Рижко. Ужалений зрадою

У Дена дуже складний період: втрата лідерства в компанії, зрада коханої й кращого друга, зламана щелепа, трабли з батьками і море незрозумілих ситуацій. Ще й психологові треба про все це розказувати. А життя підкидає нові челенжі: Ден опиняється в центрі змови. Його шантажують, йому погрожують тюрмою. У цій незносній напрузі він пише мейли на неіснуючу адресу й одного разу отримує відповідь… Несподівано в нього з’являється новий друг — Ті, в якого свої секрети. Деякі з них стають непростими випробуваннями для Дена. Але всі проблеми колись закінчуються.

                                               Алевтина Шавлач. Пампуха


Звичне життя Гані враз різко змінилося. Їй приклеїли образливе прізвисько. На неї посипалися насмішки. Її затролили в мережі. Мама, погрузнувши в роботі, не бачила її проблем. Та ще й учителька неправильно повелася. Жорстокою до Гані була й вулиця. А «красень» Сашко, до якого відчувала щось бентежне, спокійно спостерігав, як над нею глумилися. Дуже багато неприємностей ламало її. Але Ганя не змирилася з таким ставленням до себе. Зрозуміла, що може стати іншою. Вона зайнялася собою, знайшла цікаві справи. І зустріла Ярика…


Коментарі

Популярні публікації