Небесна сотня. Герої, які змінили історію України

 

19 лютого у фойє будинку культури  відбувся меморіальний захід до Дня Героїв Небесної Сотні – мітинг-реквієм на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв. Під час заходу учасники зібрання мали змогу переглянути документальні кадри про страшні події, які відбулись на Майдані. Згадали героїв, які загинули захищаючи свою країну і які  вже ніколи не повернуться на рідні простори. Зокрема, присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку , а також в рамках акції «Ангели пам’яті» усі охочі прив’язали паперових янголів до дерев на знак пам’яті та пошани до людей, які віддали життя за Україну. 

Спеціально підготовлену до цієї дати виставку-інсталяцію про події Революції Гідності «Під щитом Небесної Сотні» презентувала бібліотека для дорослих. В експозиції представлені документи, які висвітлюють події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені, тим хто віддав своє життя, поетичні та прозові твори. Більшість  книжок  та документальних матеріалів, представлених на виставці,  подарував бібліотеці Український інститут книги.

Гідність, відданість та патріотизм, який  показали Герої Майдану, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. Вони загинули, щоб ми жили у вільній,щасливій, квітучій країні - Україні, яку ми щиро любимо і якою пишаємося!

Коментарі

Популярні публікації