150-річчя від дня народження Лесі Українки

       25 лютого до 150-річчя від дня народження видатної української літераторки  Лесі Українки, у  бібліотеці   для  дітей  відбувся   літературно-мистецький вечір, на  якому  було презентовано  онлайн  прем’єру  вистави "Камінний господар" у сучасній інтерпретації.

Драма Лесі Українки "Камінний господар",  більш  як сто років тому стала першим в українській літературі твором про любовний трикутник за участі спокусника Дона Жуана. Українська версія світового сюжету стала першою, адже вистава прийшла до глядача в інноваційному діджиталізованому форматі з елементами 3D. Історія божевільного кохання відтворена з пристрастю талановитими акторами "Театру на Подолі" в режисурі Івана Уривського. 

Дуже приємно,  що на перегляд  вистави  до нас завітало багато   гостей  та   поціновувачів сучасного мистецтва. Після вистави  відбулась невеличка дискусія щодо незвичайного бачення  п’єси,  у всіх без винятку   глядачів  залишилось  пронизливе відчуття, ніби усі стали свідками  великої історії про кохання. Атмосферна музика, пластика рухів акторів, спокусливі дотики мови кохання  - усе це не лишило нікого байдужим. Усі глядачі відчули на собі силу  мистецтва  та  залишились під враженням.

Щиро вдячні всім, хто завітав до нас і сподіваємось, що такі цікаві, літературні вечори  відбуватимуться  якомога   частіше!

 


Коментарі

Популярні публікації