Диктант національної єдності

 

    «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу  - це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум,  досвід, почування».

                                                                                          (П.Мирний)

    День української писемності та мови відзначають 9 листопада. Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської  писемності  Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора - літописця і починається писемна українська мова.

           Приємно відзначити, що саме сьогодні до читальної зали нашої бібліотеки завітали охочі перевірити свою грамотність та долучитися до написання ХХ-го ювілейного Радіодиктанту національної єдності під назвою «Виклики книжкової ери». Текст, який лунав  на хвилі Першого каналу українського радіо, читала відома українська  акторка - Римма Зюбіна. (Текст диктанту оприлюднять на сайті  «Українського радіо» 11 листопада об 11:00)


   Також присутнім на заході було презентовано книжкову виставку   «Мово рідна! Ти є вічність!» на якій представлено:  наукові видання, монографії, збірники наукових праць, підручники, навчально-методичні посібники з української мови, авторами яких є провідні українські мовознавці.

Учасники заходу отримали позитивні емоції, гарний настрій та задоволення від почуття національної єдності.

 

 

 

Коментарі

Популярні публікації