Голодомор - наша печаль і скорбота

 

28 листопада в Україні вшановують День пам'яті жертв голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента України у 1998 році. У  2006 році Законом України Голодомор 1932 – 1933 років був визнаний геноцидом.

Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму.

До цієї трагічної дати у читальному  залі Центральної бібліотеки для дорослих організовано книжкову виставку-пам’ять «Голодомор - чорна сповідь моєї Вітчизни». До експозиції  увійшли праці провідних істориків, міжнародних діячів, громадських активістів, які доклали зусиль, аби розсекретити і оприлюднити архівні документи, а також спогади очевидців про найстрашнішу трагедію в історії українського народу. Усі бажаючі можуть ознайомитися з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про ті страшні часи.

Пам’ятати і знати про жахливу трагедію Голодомору - мало. Її потрібно носити у душі, у серці. Бо ті нещасні люди не вмерли за щось, вони не боролися, не воювали і не відстоювали своє право на життя. Їм не дали такої змоги. Більшість просто згасла на очах. І ми повинні пам’ятати про це, тому, що це наша історія, наша правда, наш шлях, який довелось пройти українцям.

Важливою частиною меморіальних заходів цього дня є Акція «Запали свічу пам’яті», тож запрошуємо усіх долучитися до акції і 28 листопада, о 16:00 засвітити свічку на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців.









 

Коментарі

Популярні публікації