Знаменна дата для скадовчан

 

    02 листопада – знаменна дата для кожного скадовчанина, бо це - день  визволення  нашого  міста  від  фашистських загарбників. Час  стирає все, але він не може витерти з пам’яті людської біль втрат, поневірянь, тяжких випробувань, що випадають на долю народу під час  воєнного лихоліття. За період війни на фронті й у  підпіллі боролися з загарбниками 812 скадовчан, 626 із них віддали своє життя за Батьківщину, осиротивши дітей, залишивши у вічному горі багатостраждальних матерів.

         Сьогодні ми віддаємо данину поваги  тим, хто героїчно боронив  рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу,  вшановуємо пам'ять тих, хто загинув, визволяючи Україну та наш район від нацистських окупантів. Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на  передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під  скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим. Подвиг воїнів-визволителів нашого краю від ненависного ворога у Другій світовій війні – це приклад мужності і героїзму, яскравий взірець для наслідування представників прийдешніх поколінь. Із цієї нагоди  у читальному залі центральної  бібліотеки для дорослих працівниками було проведено  годину-пам’яті та презентовано книжкову виставку – реквієм «Очима тих, хто бачили війну».



          Зустріч  завершилася вшануванням  пам’яті  воїнів-визволителів нашого міста та  району та  покладанням квітів до пам’ятних знаків.  




Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації