Сміття. Попередь катастрофу!

    Сьогодні, 8 жовтня, до читальної зали Скадовської центральної бібліотеки для дорослих завітали учні Скадовської ЗОШ І-ІІІ №3 9-В класу, класний керівник Алла Іванівна Дудченко.

    В рамках Всеукраїнського бібліотечного місячника, темою якого в цьому році є екологія, колектив нашого комунального закладу підготував для дітей змістовний захід природоохоронного спрямування з елементами тренінгу «Сміття. Попередь катастрофу!».

    Ведучі заходу Інна Олександрівна Олійник та Галина Сергіївна Гребень, окрім змістовного матеріалу за темою, запропонували здійснити подорож визначними «сміттєвими» пам’ятками у різних країнах світу.

    Дітям було запропоновано гру «Голос епохи», де кожен
мав можливість, проаналізувавши свою епоху розвитку людства, поставити себе на місце нашої планети, дати характеристику «самопочуття» та висловити побажання для наступних поколінь.

    Визначили також усі види утилізації відходів, вказавши їх позитивні та негативні властивості. Зрозуміли, що єдина надія на існування здорового майбутнього це вторинна переробка та сортування сміття.


    Ми впевнені, що екологічне виховання через практичні заняття, ділові ігри та тренінги, покликане формувати активну природоохоронну позицію як дорослих так і дітей.

    Можливості людини безмежні лише тоді, коли вона небайдужа.

 





Коментарі

Популярні публікації