Сучасна бібліотека нового покоління

 

01 жовтня, команда Комунального закладу «Скадовська ЦБС» разом з головним спеціалістом Відділу освіти, культури, молоді та спорту Скадовської районної державної адміністрації Оленою Соболь, долучились до онлайн-форуму «Модель сучасної бібліотеки для ОТГ». Так, ми у 50-ці міні-команд, і нас було відібрано серед 170 заявок.

Форум організовано у межах проєкту «Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності», який реалізує ВГО Українська бібліотечна Асоціація за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Партнерами проєкту є Фундація Дарини Жолдак, Асоціація об`єднаних територіальних громад, Міністерство культури та інформаційної політики України.

 Під час форуму  ми дізнались про реальні зміни і сучасний підхід до організації простору в бібліотеці, як інформаційного і культурного центру, місця для творчості, навчання, саморозвитку, цікавих зустрічей, яскравих подій, взаємодії мешканців громади. Ми працювали у командах, під керівництвом досвідчених фахівців, де на практиці намагалися реорганізовувати бібліотечні простори для своїх громад. Ми обговорювали  перспективи розвитку, способи та інструменти для покращення роботи бібліотек, а також  розглянули  практичні інструменти впровадження та  фінансування таких трансформацій і мали можливість переглянути  вже існуючі приклади реорганізації бібліотек в сучасні моделі.

Приємним подарунком від організаторів є те, що  всі учасники форуму отримають друковану версію посібника «Чотири простори бібліотеки: модель діяльності».

 Сподіваємося, що бібліотеки наших новостворених громад залишаться, а деякі трансформуються, і стануть центрами культури, освіти й спільної дії, де кожен  мешканець зможе отримувати потрібні знання, розвивати творчі здібності й креативність, розкривати таланти та цікаво й з користю проводити вільний час. Віримо в сучасну бібліотеку!

 


Коментарі

Популярні публікації