Онлайн-презентація електронного практичного посібника «Чотири простори бібліотеки: модель діяльності»

 

10 вересня працівники КЗ «Скадовська ЦБС» взяли участь у в онлайн-презентації електронного практичного посібника «Чотири простори бібліотеки: модель діяльності», в якому  було представлено модель нової бібліотеки. Організатори заходу -  ВГО Українська бібліотечна асоціація та Фундація Дарини Жолдак. Презентація відбулась на платформі Zoom. 


       В практичному посібнику описана модель бібліотеки, що поєднує чотири простори: навчання, натхнення, зустрічей та подій. Цей формат початково був розроблений у Данії. В 2010 році його запропонували експерти Центру досліджень культурної політики Королівської школи бібліотечних та інформаційних наук при Копенгагенському університеті. Він добре зарекомендував себе на практиці. Бібліотеки за подібною моделлю сьогодні працюють в Данії, Німеччині, США та інших розвинених країнах.Українські експерти адаптували цю модель для впровадження у публічних бібліотеках нашої країни.

Сподіваємося що після реалізації даного проєкту збільшиться кількість принципово нових публічних бібліотечних просторів, які будуть наповнені інноваційними бібліотечними і культурними послугами.

Коментарі

Популярні публікації