«Хроніка життя політичного в’язня № 2А 434»

           

Крутезний дарунок зі Словаччини отримала сьогодні наша книгозбірня. Автор – Левко Довгович. 

Це імя відоме у всьому світі завдяки музиці і любові до України.  Ця любов і познайомила Скадовчан  з цією унікальною людиною.

24 серпня, до Дня Незалежності України, у нашому місті, за підтримки МІОК http://miok.lviv.ua/,  відбувся  І  Міжнародний онлайн-фестиваль української культури «Увесь світ.Україна» https://www.facebook.com/events/934703897029598/?active_tab=discussion, у якому взяли участь творчі колективи діаспори з 12 країн світу! Серед них – Український народний хор «Карпати» з міста Кошиці, ініціатором, засновником,  мистецьким  керівником  і диригентом якого вже 35 років є Левко Довгович. 

Усе своє життя пан Левко присвятив українській справі та українському хоровому мистецтву. А перший свій концерт українського табірного чоловічого хору Левко Довгович диригував на концерті-академії, присвяченому Тарасу Шевченкові 20 березня 1955 року в ГУЛАГу № 040 за Байкалом.

Описи перебування у в’язницях та таборах Радянського Союзу, жартома названих автором «Туристика по сталінських курортах» і є основною частиною подарованої книги. Кожен із 49 підрозділів цієї частини засвідчений фактами, іменами та документами, переважно взятими із його судової «Справи».

           Рекомендуємо  видання широкому колу користувачів.  Це яскрава ілюстрація  від першої особи до найбільш трагічних сторінок новітньої української історії. Відкриття  ж радянських «спец-схронів»  це поворотний момент для України. Ознайомившись з діяльністю репресивної машини, українці навряд чи схочуть повернутись у тоталітарне минуле. 

До речі,  напередодні Дня Незалежності, згідно Указу президента України Володимира Зеленського,  за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність   Левку Довговичу присвоєно  почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».

Наші вітання пану Левку, і найщиріші побажання творчого довголіття!

А користувачів запрошуємо до бібліотеки знайомитись з  «Хронікою..." його життя.

P.S. Книжка з автографом автора читається по-особливому! Перевіримо?



Коментарі

Популярні публікації