Прапор миру, вірності і волі

 

Щороку 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора України. Напередодні свята, 21 серпня  біля  приміщення бібліотеки  для дітей відбулася вулична акція «Прапор миру, вірності і волі» присвячена до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

    Мешканцям та гостям міста було запропоновано ознайомитись з літературою, яка широко висвітлює історію України на всіх етапах її розвитку та  відображає процеси становлення української державності. А також ми хотіли дізнатися,  що ж для кожного з нас  означає Державний прапор України?


    На наші питання ми отримали такі відповіді:
 Державний прапор України – це:
-         символ перемоги;
-      символ незламності народного духу;
-     один  із символів самостійності та незалежності. Святкування таких днів означає підтримку наших традицій. Ми не повинні забувати про державну символіку, оскільки через це можемо втратити самоідентифікацію;
-         народний символ, що вирізняє українців серед інших націй;
-         офіційний державний символ;
-         атрибут цілісності;
-         День Прапора і День Незалежності нашої країни завжди буде для мене святом, я дуже пишаюся своєю Україною, її символами і дуже її люблю!
    Так, відповіді вразили і створили чітке переконання, що  кожен громадянин не зважаючи на вік, стать, політичні переконання та мову спілкування пишається  нашою країною та переповнений відчуттям патріотизму.

    Прапор – це  символ України, який  характеризує нашу країну. Це частина минулого, яке назавжди залишиться в серцях українського народу. Наші пращури добивалися незалежності для себе та своїх дітей, й існування прапора  показує, що їм це вдалося. Про такі події забувати не варто. 




   

 З нагоди  святкування Дня Прапора  та Дня Незалежності України  у читальному залі бібліотеки для дорослих  розгорнуто книжкову виставку «Незалежна і єдина будь навіки Україна!».
    Виставка презентує історичну, документальну, науково-популярну літературу, що містить інформацію про минуле і сучасне України, висвітлюючи багатовікову історію національного державотворення.



    Любіть свій народ, свою землю, яка є найкращою в світі! Любіть свою Україну, пишайтеся її символами!
 


Коментарі

Популярні публікації