Грузія далека і близька. «Бібліомандри» тривають!



     Досить популярними серед наших користувачів завжди були зустрічі з циклу «Бібліомандри», які давали можливість учасникам дізнатись найцікавіше про незвідані  краї. І сьогоднішні  наші реалії не привід зраджувати цій традиції,  адже ми легко можемо здійснити віртуальну мандрівку до будь-якого куточка планети!
     Прямо по курсу – Грузія, дружня нам країна, яка зовсім недавно відзначила своє головне свято, День незалежності.



         Гамарджоба, генацвале!  Цю  фразу хоч раз у своєму  житті чув кожен. В ній сконцентровано ставлення грузин до гостей – повага і дружелюбність, щедрість і доброта, а також незабутні  смаки національних страв та оригінальних вин.  Краса грузинської природи, самобутність мистецтва і неповторний колорит народного характеру надихали великих митців. Шота Руставелі, Важа Пшавела, Іраклій Абашидзе – ці та багато інших грузинських майстрів слова відомі всьому світові. А картини  Ніко Піросмані, уславленого художника-самоука, яскравого представника примітивного стилю в живописі, продовжують зачаровувати відвідувачів  Державного музею мистецтв у Тбілісі.


  Досить цікавою є історія Грузії. Згідно грецької міфології на її території  зберігалося Золоте руно. А найуспішнішою в літописі грузинської нації  виявилася жінка на троні – найшанованіша в народі  цариця Тамара, правнучка Давида Будівельника, при якій почався і закінчився «золотий вік Грузії» (1184-1213 рр).


    Останнім часом Грузія стала справжнім відкриттям у сфері  туризму. Ми впевнені, що світ подолає випробування, які перешкоджають вільно мандрувати найчарівнішими куточками планети. А поки що пропонуємо переглянути фото цікавинок неповторної Грузії!
   Тбілісі — столиця і найбільше місто Грузії, в якому проживає третина населення країни. Це стародавнє місто контрастів з чарівною архітектурою та  відомими стародавніми пам’ятками. 


      Мальовничу Набережну Батумі з 2010 року прикрашає статуя легендарних закоханих Алі і Ніно.  Вона  являє собою чоловічу та жіночу фігури,  висота яких складає  8 метрів. Фігури знаходяться у постійному русі й стають єдиним цілим раз у 10 хвилин. У темний час статуя підсвічується, змінює кольори, тим самим приваблюючи ще більше туристів. 


     Напевно, у світі немає людей, які не знають, що таке грузинський танець. Ті, хто хоча б раз бачив його виконання, не зможуть залишитися байдужими до цього виду мистецтва. На фото – виступ   ансамблю народного танцю Грузії «Сухішвілі», заснованого ще у 1945 році.


    Важко знайти людину, яка не любить традиційних грузинських страв. Хачапурі, хінкалі, сациві, ароматний шашлик, неповторні вина… Багатьох туристів приваблюють сюди саме гастрономічні тури.



     Грузія - воістину казкова країна, і ми впевнені, що всі негаразди  обов’язково закінчаться,  і всі наші найпотаємніші  мрії можуть здійснитися саме в цьому гостинному, мальовничому, райському  куточку нашої планети! 


Більше дізнатись про цю неповторну країну можна, переглянувши відеоматеріали за посиланнями: 





   

Коментарі

Популярні публікації