Пам’ятаймо своє коріння!


Щороку в третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки.
Традиційно колектив КЗ «Скадовська ЦБС» долучився  до його відзначення. Вже зранку бібліотека розквітла червоно-чорними, синіми, зеленими, жовтими барвами, адже всі працівники  прийшли на роботу у своїх улюблених сорочках. Вони стильно та гармонійно поєднувалися як з класичними спідницями, так і з сучасними джинсами.
Цьогоріч свято особливе. День вишиванки 2020 має певне тематичне спрямування, а саме присвячується українській родині та родоводу. Це своєрідний спосіб привернути увагу українців до того, що кожен український рід є частиною кореня, з якого виростає Україна.
Ми приєднуємось до заклику організаторів свята присвятити карантинний період дослідженню власного роду. Це – вкрай важлива складова повернення історичної пам’яті цілого народу. Розпитайте у старших родичів про своїх пра-пра, звідки вони родом, ким були і які насправді мали прізвища, тощо… Ви обов’язково відкриєте для себе багато цікавого!
Значно розширити можливості для формування вашого дерева роду можна скориставшись інформаційними ресурсами бібліотечних закладів, які відкриють свої двері для користувачів одразу   по завершенню обмежувальних заходів на період поширення коронавірусної інфекції.
Всім нам у такий кризовий період особливо потрібне налаштування на добрі думки, натхнення, позитивні емоції.
Нам Все це нам подарував День Вишиванки  не дивлячись на те, що на вулиці накрапав дощ, у нашій бібліотеці панував святковий настрій!
З Днем вишиванки, Україно!




Коментарі

Популярні публікації