Магія рідного слова


       


      Бібліотечний клуб «Дивосвіт» вже  не один рік збирає друзів нашої книгозбірні, яким цікаво все. Працівники закладу влаштовують для них заочні мандрівки, зустрічі з цікавими людьми, фахівцями установ міста, діалоги-практикуми тощо. Клуб змінював склад, назву, але мета його роботи залишалась незмінною–вчити людей «мудрого» віку дивуватись і захоплюватись  неповторністю, розмаїттям навколишнього світу, зберігати  свіжий погляд на звичні, на перший погляд, речі.


      В черговий раз члени клубу зібрались 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови.  Вчені дослідили, що за мелодійністю українська мова стоїть поряд  італійською, а, отже, її впевнено можна назвати мовою кохання. В ході зустрічі у виконанні гостей та ведучої звучали поетичні рядки знаних українських поетів Івана Франка, Володимира Сосюри, Василя Симоненка, Ліни Костенко, а також місцевих поетів Лесі Височанської та Анатолія Розумного. Активна учасниця клубу  Лариса Ковалюк, яка також пише вірші, прочитала свої власні поезії «Рідна мова» та «Духовність».




Учасники клубу за допомогою фото презентації практикувались у підборі епітетів та синонімів до слів, які використовуються нами у повсякденному спілкуванні. Це дозволило ще і ще раз переконатись у багатстві та різнобарвності нашої рідної мови. Присутні ознайомились із цікавими фактами про українську мову, побачили приклади помилок у рекламних матеріалах, спробували свої сили у їх виправленні.

       На заході йшла мова  і про шляхи вдосконалення власних навичок володіння мовою, необхідність берегти і шанувати її, уникати так званого суржика. Клубівці також  спробували свої сили у виправленні помилок у рекламних матеріалах.



 Інформаційною підтримкою заходу стала книжково-ілюстративна виставка «Українська мова – символ єднання нації», яку було  презентовано учасникам зустрічі.


Коментарі

Популярні публікації