«Крим – це Україна»

До 6-ї річниці тимчасової окупації (анексії)  Автономної Республіки Крим та м. Севастополя спільними зусиллями комунальних закладів культури, а саме:  «Скадовська ЦБС»,  «Скадовський РБК ім. Шевченка» та «Дитяча школа мистецтв» проведено  тематичний екскурс «Крим – це Україна», на який завітали очільники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району і міста,  представники трудових колективів,  здобувачі загальної середньої освіти, а також військовослужбовці ЗСУ.
Заступник голови Скадовської РДА Валентина Головата, звертаючись до присутніх,  наголосила, що запровадження  Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, з метою вшанування мужності та героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України має велике значення як для всієї України, так і жителів Криму. Тепер ми маємо гарну нагоду висловити  подяку всім кримчанам, які в надзвичайно складних умовах не переривають свого громадянського та духовного зв'язку зі своєю справжньою Батьківщиною – Україною, і щиро віримо в те, що Крим і Україна будуть разом.
По закінченню виступу, вона передала військовим подарунки та солодощі, зібрані активістами у ході тижневої акції.
Серед них, був військовослужбовець морської піхоти,  який на момент окупації ніс службу у АРК. Він поділився спогадами про ті події та власними роздумами. В той час кожен  офіцер, солдат, матрос постав перед вибором: залишитись вірним українському народові до кінця, не зрадивши присязі на вірність Батьківщині або ж перейти на бік окупанта. Він обрав – перший,   не дивлячись на те, що спокуса була велика –  обіцяли вищі зарплати, житло, забезпечення….  Такі військові – гідний приклад для наслідування, який вселяє віру та надію на те, що жовто-блакитний прапор знову замайорить над нашим Кримом.  А стійкість Олега Сенцова, Ахтема Чийгоза, Володимира Балуха і тисяч інших кримчан, які не відступили і  не здалися надихають не дають шансів на зневіру.
Тим, хто любить Крим всім серцем, сумує за ним, або ж хоче більше дізнатись про ці історичні події, було запропоновано огляд друкованих видань «із атмосферою півострова», які «побачили світ» протягом останніх шести років. Це  поезія, проза,  публіцистика,  переклади українською і кримськотатарською мовами.
Одна з них «Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму». Ось що говорить про назву авторка  видання Наталія Гуменюк: «В українській мові є два слова «загублений» і «втрачений». Втратити – це коли назавжди, а «загубити» – не таке сильне слово. Ти міг йти дорогою і загубити ключ, гаманець, бо був у сум’ятті. Загублене можна просто знайти, якщо дуже постаратись».
Ми обовязково знайдемо наш Крим.

Коментарі

  1. As stated by Stanford Medical, It's really the SINGLE reason this country's women get to live 10 years more and weigh on average 42 lbs lighter than we do.

    (And actually, it has totally NOTHING to do with genetics or some secret exercise and EVERYTHING related to "how" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", not "what"...

    TAP this link to uncover if this short questionnaire can help you discover your true weight loss potential

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації