Герої не вмирають

                                                       Небесна Сотня –
                                                           То в серцях вогонь.
                                                                         Він гаряче палав за Україну.
                                                                               Віднині тихим співом заспокой
                                                       Ти, земле рідная,
                                                                               Свою дитину…


Сьогодні, 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, вся Україна вшановує пам’ять загиблих учасників Революції Гідності. З метою увічнення великої людської, громадянської і національної самовідданості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування їх подвигу, указом президента України від 11 лютого 2015 року 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні.
 

Віддали  шану загиблим і працівники комунального закладу «Скадовська ЦБС», долучившись до  мітингу-реквієму до Дня  пам’яті Героїв Небесної Сотні, який  відбувся на центральній площі нашого міста , а  також  поклали квіти до пам’ятного знаку.


У читальному залі нашої бібліотеки до цієї  трагічної  дати  представлено книжково-ілюстративну виставку «Герої не вмирають». На сторінках  видань та фотодокументів,  розміщених на ній,  відображені події, які відбувалися на  Майдані 18–20 лютого 2014 року. 

Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.  Небесна сотня є прикладом самопожертви в ім'я вищих ідеалів.  Свобода, відвага, єдність, честь –  головні об’єднавчі цінності Революції Гідності.



Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю людей, яких було жорстоко вбито у центрі Києва в мирний, цивільний час. День  пам`яті  Героїв Небесної Сотні -  це наш біль і наша гордість, наша душевна вдячність за все, що вони зробили для нас.

Коментарі

Популярні публікації