Всесвітній день читання вголос


 Всесвітній день читання вголос - це день, присвячений силі грамотності та тієї радості, яка виникає, коли ми розповідаємо вголос історії в сім'ї, класі і суспільстві. Свято започатковане некомерційною організацією LitWorld і спонсорується Scholastic.




Свято спрямоване на те, щоб спонукати молоде покоління до читання книжки вголос разом із другом або друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного. В цілому, свято має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою.




  В Центральній бібліотеці для дорослих стартує акція «Читаймо разом!» до  Всесвітнього дня читання вголос. Кожний учасник  мав чудову нагоду презентувати  свою  улюблену книжку та розповісти   чому  подобається саме це видання, а також зачитати  вголос  рядки, які  найбільше вразили.



Прозвучали  поезії та уривки прозових творів  українських та зарубіжних  письменників, таких як:  Шевченко Т.Г «Катерина»,  Л. Українка  «Нехай мої струни лунають», Киричук О.В "Основи  психології", Лондон  Д. «Біле Ікло»,  Корман  Г.  «39 ключів».


         Після зачитування всі разом розмістили на стенді  наліпки з назвою книги,  яку вони рекомендують прочитати. Потім кожний учасник обрав собі  літературу з виставки нових надходжень.


Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які дуже стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. Як часто ми бачимо дитину, яка не відриває очей від екрана смартфона чи планшета – у парку, в кафе, у дворі біля дому, у транспорті. Читаючи більше книжок, діти отримують шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися.

Коментарі

Популярні публікації