Заповідна краса України



      Природа України славиться у всьому світі своєю красою. Мальовничі пейзажі, соковита рослинність, синє небо - все це ми маємо змогу спостерігати на власні очі, оскільки нам, українцям, пощастило жити на цій родючій землі. Україна — країна різних ландшафтів: від гір до моря, від полонин до степів. Чимало місць нашої країни приваблюють загадковою природою і можуть сміливо конкурувати з пейзажами інших країн.



І якщо ми вважаємо себе гідними синами чи доньками рідної землі, то маємо берегти, примножувати її красу — і тоді вона заквітчає і серце, і все життя добром і щастям. Саме ця думка була ключовою на зустрічі членів бібліотечного клубу «Дивосвіт», яка відбулася у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих 17 січня. Ведуча за допомогою фото- та відео матеріалів змогла показати неповторність українських краєвидів, а також екологічні аспекти сучасного стану природного середовища.


На запрошення бібліотекарів на зустріч завітала фахівець з екоосвіти Національного природного парку «Джарилгацький», якому днями виповнилось 10 років від дати заснування, Наталія Шешина. Вона розповіла клубівцям про природо-заповідні об’єкти Херсонщини і України в цілому, про роботу працівників парку щодо збереження і примноження природних багатств нашого краю. Учасники зустрічі жваво обговорювали цю актуальну тему, ставили Наталії Валеріївні запитання та пропонували шляхи вирішення проблемних питань. Спілкування було цікавим і насиченим.


На завершення гостям було представлено літературу по темі заходу, а також  фотовиставку «НПП «Джарилгацький»: 10 років на захисті природи», яка розміщена в читальній залі нашої книгозбірні.  


Нехай кожен з нас насолоджується чудовими краєвидами нашої Батьківщини і нехай у кожному серці з'явиться бажання захистити таку гарну, але таку беззахисну природу України!


Коментарі

Популярні публікації