Цікаві традиції святкування Різдва у Великій Британії



У Великій Британії Різдво – це велике сімейне свято. Католицьке Різдво, як відомо, відзначається  25 грудня. Напередодні свята багато сімей прикрашають різдвяну ялинку або навіть дві разом, і це є невід’ємною святковою традицією. Різдвяні ялинки набули популярності у Британії за часів принца Альберта, який був родом із Німеччини. Він запровадив свій спосіб святкування Різдва в Англії.


Міста і селища під час Різдва прикрашені яскравими гірляндами. Найкрасивіші різдвяні вогники у Британії знаходяться на Оксфорд Стріт у Лондоні.
Існують традиції, які були започатковані або яких дотримуються виключно у Великій Британії. Серед них Гулянка (ходіння від дому до дому зі співом різдвяних гімнів) – англо-саксонська традиція, яка зараз не дуже розповсюджена, та День подарунків – дуже стара традиція, започаткована у Британії, яка зараз досить популярна і святкується у багатьох країнах світу.


Всі ці та інші цікаві моменти святкування Різдва у Великій Британії  було розглянуто на нашому другому засіданні «English speaking club», яке відбулось  4 січня у читальному залі центральної бібліотеки для дорослих. До уваги відвідувачів була представлена пізнавальна презентація. Клубівці із  задоволенням  взяли участь у вікторині, відповідаючи на цікаві запитання. Далі всі разом порівнювали, чим відрізняється  православне  Різдво  від католицького. 


Наприкінці засідання прозвучало багато гарних новорічних та різдвяних  побажань  англійською мовою.


Свято Різдва Христового – найкрасивіше зимове свято, яке так чекають дорослі й діти. Незважаючи на загальну спільність свята, кожна країна дотримується своїх традицій у відзначенні цього дня та має свої різдвяні цікавинки.  

Коментарі

Популярні публікації