"Коли янголи спускаються на землю..."


     Чарівна зимова пора багата на прекрасні  свята, які  люблять і дорослі, і  діти.  Дійсно, взимку вони  відзначаються  народом  майже  щодня, а тому  чергова зустріч учасників бібліотечного клубу «Дивосвіт» була присвячена саме  традиційним українським святам зимового циклу. «Народні звичаї, пов’язані з ними, напрочуд цікаві і самобутні», - зазначила організатор та ведуча заходу, провідний бібліотекар Тамара Володимирівна Чигринова.   

      
    Cьогоднішня зустріч пройшла у форматі «Жива бібліотека». Це виняткова можливість ближче  познайомитися з людьми, яких ви не зустрінете щодня. На наше запрошення привітати клубівців із Днем Святого Миколая, одного із найбільш шанованих у народі,  завітав настоятель храму Святого Юрія у Скадовську отець Володимир Цяпка. Він розповів про історію життя цієї непересічної людини, а також звернувся до присутніх із щирим побажанням наповнювати своє життя мудрістю, добрими помислами і справами. 



Запросили ми на нашу останню в цьому році зустріч і координатора у Скадовську Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» Інституту «Республіка» Валентину Пономаренко та комунікаційного координатора цієї громадської організації Андрія Павлюка. Адже так само, як ми бажаємо щастя і добробуту кожній людині, кожній українській родині, так само щиро ми хочемо, щоб і наша скадовська громада була заможною і процвітаючою. Активісти  презентували книгу «Інструментарій для громадян», а також провели акцію «Напиши побажання Миколаю» та пригостили усіх присутніх солодощами. 




На завершення  бібліотекар разом із членами клубу згадали всі заходи, що пройшли протягом року, - це і цікаві зустрічі зі знаними краянами та фахівцями міських установ, і заочні подорожі українськими туристичними перлинами та країнами світу,  і екскурсію  до краєзнавчого музею, і приємні чаювання з читанням поезії та багато іншого. Гості щиро подякували за плідну роботу клубу протягом року, побажали бібліотекарям  творчої наснаги та  цікавих  професійних ідей.


Зимові свята особливі,  для всіх людей  вони уособлюють милосердя,  добро, прощення та любов.
Хай здійсняться усі найкращі бажання!
Хай у кожній оселі, у всій нашій країні панують мир і злагода!

Коментарі

Популярні публікації