Скадовськ: обличчя відомих людей

                             
Я люблю тебе, рідний мій краю,
Моя доля, відрада і спів,
Синє небо глибоке й безкрає
І роздолля врожайних полів.
Я люблю тебе, рідний мій краю,
Моя віра, надія, любов.
Помираю в журбі й воскресаю
На землі твоїй в радості знов!

 Невблаганно і швидкоплинно біжить час, постійно виникають нові події, явища, факти, змінюється життя, ситуації... Те, що трапилось сьогодні, завтра вже стає надбанням історії.
Знати  історію свого рідного краю, свого міста чи села, знати свій родовід – це священний обов’язок кожного із нас. Той, хто пам’ятає і добре знає своє минуле, значно краще озброєний досвідом своїх предків, глибше розуміє сучасне, чіткіше уявляє, а то й передбачає своє майбутнє.


Цього року наше затишне та квітуче місто відзначило ювілей - 125 років із дня свого заснування. Багато заходів з цієї нагоди було проведено у місті протягом вересня, та саме сьогодні, 6 грудня, у читальній залі  нашої  бібліотеки відбулася  найяскравіша та досить вагома подія. Це  презентація унікального видання «Скадовськ: обличчя відомих людей», присвяченого 125-річчю нашого міста.



До  цієї унікальної книги  увійшли короткі автобіографічні розповіді про почесних громадян та відомих людей нашого міста, тих, хто визначав і визначає його історичний поступ від моменту заснування до сьогодення.
Це видання побачило світ завдяки невтомній праці авторів-упорядників цього проекту та  дієвій підтримці Скадовської міської ради.
У своєму вітальному слові секретар міської ради та ініціатор проекту Олег Миколайович Сокольчук зазначив:«У виданні йдеться про найбільш відомих та шанованих людей, які зробили значний особистий внесок у розвиток нашого міста. Цей збірник через біографії відомих людей відображає історію Скадовська, його розквіт та досягнення.
Дякуючи невтомній праці як засновника міста, так і його мешканців – вчителів, лікарів, працівників культури, будівельників, трудових колективів, голів міської ради – Скадовськ із суцільного степу перетворився на місто із широкими прямими вулицями, площами та зеленими скверами, отримавши статус міста-курорту».

Голова районної ради ветеранів, автор-упорядник збірника «Скадовськ: обличчя відомих людей» Людмила Василівна Безердян, звертаючись до присутніх у залі, підкреслила: « Великий обсяг інформації, яку містить книга, зібрали і систематизували наші з вами земляки. Саме ці люди своєю добросовісною працею та щирим ставленням до Скадовщини здобули заслужений авторитет, шану і повагу її жителів».


Далі ведучі запросили усіх присутніх переглянути це видання та погортати сторінки історії нашого міста, адже кожна його сторінка – це не лише історія, а, перш за все люди, життя і праця яких дозволяє пишатися кожного скадовчанина своєю малою батьківщиною, нашим Скадовськом.


Завершуючи презентацію, бібліотекарі наголосили: «Так  хотілося б згадати сьогодні кожного з наших визначних земляків, але для цього, на жаль, не вистачило б часу, бо людей, якими ми пишаємося, дуже багато. Та кожен матиме таку можливість, взявши в руки це  змістовне видання».


Інформаційно-довідкове видання «Скадовськ:обличчя відомих людей » - надзвичайно цінна і важлива книга. Ми впевнені, що вона стане своєрідною візитівкою нашого міста. Також  вона може стати цінним посібником для вчителів, учнівської молоді, студентства, бути корисною для краєзнавців та соціологів -  усіх тих, хто цікавиться історією нашої країни, свого рідного краю. На завершення зустрічі автори книги подарували примірники усім гостям. 


Захід закінчився теплим музичним привітанням директора КЗ «Скадовський районний будинок культури ім. Шевченка » Анатолія Волошина - піснею «Скадовський вальс».  

         
Ведучі щиро подякували  авторам за це прекрасне видання, за їх працю та щиру любов до рідного міста, а також побажали всім присутнім міцного здоров'я, щастя, нових творчих успіхів в ім'я процвітання рідного краю і України.



Коментарі

Популярні публікації