Україна- територія гідності та свободи



Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України у 2014 році. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013  року.
В цей день  на головну площу столиці – Майдан Незалежності – вийшли люди на знак протесту проти рішення уряду часів президентства Віктора Януковича зупинити курс України на євроінтеграцію. У ніч з 29 на 30 листопада силовики жорстоко розігнали на Майдані Незалежності активістів, переважно студентів. Влада пояснювала це бажанням розчистити місце для новорічної ялинки. Застосування грубої сили з боку влади, своєю чергою, спричинило ще більшу хвилю протестів, які переросли в Революцію Гідності. 
У  переддень відзначення цієї події  у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих розгорнуто книжково-ілюстративну  виставку «Україна - територія гідності та свободи».  На виставці  представлено  найновіші видання та фотоматеріали, що висвітлюють події тих буремних років. 


 До Дня Гідності і Свободи з метою  донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в  Україні початку ХХІ століття  21 листопада  бібліотекарі центральної бібліотеки для дорослих   провели  урок патріотизму «Назустріч свободі!» у Скадовській спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів « Академія творчості». Присутніми на заході були   учні 8-го класу.  Працівники книгозбірні розповіли дітям, що саме сьогодні, як ніколи, важливо  проявити свою любов до рідної України, бо саме зараз нашій країні потрібно бути єдиною та згуртованою.  





                   
Захід завершився  презентацією книги Братів Капранових "Майдан. Таємні файли" та зверненням бібліотекарів до молодого покоління: «Кожного дня, щогодини Україна завдяки своїм  героям, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Тож молімося за наших мужніх захисників і просимо у Бога одного: аби вони живими і здоровими  якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин та дітей».


Коментарі

Популярні публікації