Cвітле свято Покрови

     
 Благодатна осіння пора,  сповнена тихої радості  і спокою,  багата на свята і знаменні дати.  Це і день Різдва Пресвятої Богородиці, або, як кажуть у народі, «Друга Пречиста», і одне з найбільших свят - Покрова Пресвятої Богородиці і Приснодіви Марії, яке особливо шанували українські козаки, перші захисники нашої землі. З ним пов'язано чимало цікавих народних традицій, прикмет, повір'їв. І саме 14 жовтня в нашій державі відзначається День українського козацтва та День захисника України. 


   Саме про це йшла мова на черговій зустрічі членів бібліотечного клубу «Дивосвіт». Але розпочався захід із привітання з 75-річним ювілеєм однієї з найактивніших наших учасниць Олени Пилипівни Кит. Ведуча сказала на її адресу чимало приємних слів і побажань, адже Олена Пилипівна – знана в районі майстриня, гарна трудівниця, жінка, яка виховала 8 дітей і удостоєна високого державного звання «Мати-героїня». До того ж, вона відкрита і порядна людина, вміє майстерно розповідати українські гуморески та співати народні пісні, які й прозвучали під час зустрічі. Місцева поетеса Лариса Василівна Ковалюк написала ювілярці  до цієї дати щирі поетичні рядки. Її вірш проникливо прозвучав в якості привітання.


   Далі бібліотекарі розповіли гостям про історію та традиції відзначення  свята Покрови, Дня українського козацтва та Дня захисника України. Цікаві та пізнавальні фото- та відеоматеріали доповнювали цей історичний екскурс. 


    Ведуча зазначила, що День захисника України – це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави. 


   Присутнім було також презентовано розгорнуту в читальній залі книжково-ілюстративну виставку «Лицарі українських степів», на якій представлено цікаві видання по темі зустрічі. Зокрема, гостей зацікавила серія книг про видатних українських гетьманів.  


    Світле та радісне свято  Покрова Пресвятої Богородиці від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людський рід, за мир і добро на нашій землі. Зичимо всім надійного її заступництва, здійснення найзаповітніших мрій, добробуту і процвітання!  З нагоди свята вітаємо всіх,
 хто носить високе звання захисника України і  молимося за наших воїнів, які у ці дні боронять рубежі нашої держави. 
Слава Україні!





Коментарі

Популярні публікації