Зустрічаємо Хелловін!




Шановні користувачі!
Нарешті осінні канікули! Ура!
Діти вимагають «хліба і видовищ»!
Юнацький відділ запрошує приєднатися всіх бажаючих та любителів кіномистецтва  до нашого клубу. Ми набираємо оберти.
Сьогодні, напередодні сучасного та цікавого свята Хелловін наш клуб любителів кіно «Станемо друзями» вирішили переглянути кінострічку, яка вважається класикою  жанру хоррор «Пригоди Каспера та його друзів».




Звідки ж взявся Хелловін?
Хелловін – це трішки страшне і одночасно веселе свято "нечистої сили", що йде своїм корінням до традицій древніх кельтів.
У перекладі з шотландського слово "Хелловін" (скорочення від All-Hallows-Even) означає "Вечір всіх святих". Справа в тому, що перші дні листопада в католицькій церкві присвячені пам'яті покійних: 1 листопада - це День всіх святих, а 2 листопада - День поминання покійних. І до сих пір в окремих районах Шотландії та Ірландії вночі 31 жовтня проводяться ритуали для заспокоєння душ померлих, а також згадуються легенди про предків.
Щоб відлякати нечисть, у вікнах будинків виставляли картоплини і ріпу з вирізаними очима і ротом і з запаленою свічкою всередині. Пізніше ці овочі замінив гарбуз, який почали називати світильником Джека.  А в XVI столітті у дорослих і дітей з'явилася цікава і весела традиція ходити в цей день по домівках в страшних костюмах, лякаючи дорослих і вимагаючи відкупу солодощами.




Коли шотландці та ірландці масово емігрували в Америку, святкування Хелловіна швидко прижилося і там. А пізніше традиції святкувати страшний день в році поширилися по всьому світу. Починаючи з XX століття ритуали Хелловіна збагатилися цілими театралізованими дійствами, костюмованими парадами, багаттями та піротехнічними шоу, розважальними атракціонами, головна мета яких - налякати і розвеселити.
Наша молодь та діти теж з радістю сприйняли появу такого «страшно»-цікавого свята Хелловіну.


Діти із великим захопленням провели час та посміялися за переглядом кінострічки над привабливо-симпатичною примарою Каспером. Цей фільм про справжню дружбу, якщо навіть ця дружба між дівчинкою і милим хлопчиком-примарою.


Запрошуємо всіх бажаючих  кожної суботи місяця.

Коментарі

Популярні публікації