Про складні речі простими словами


       Сьогодні, в епоху пост-правди та неймовірної кількості інформації, яку ми вживаємо щодня, фейки стали невід’ємною частиною кожної стрічки новин. Автори контенту все більш успішно та витончено обманюють людей. А соціальні медіа швидко поширюють дезінформацію. Але розповсюдження фейків є вкрай небезпечним, адже  за допомогою фейкових новин можна не лише маніпулювати думкою людей, але й розв’язати війну! Саме тому в наші дні медіаграмотність, критичне мислення, свідоме споживання та поширення інформації – необхідність для кожного.


       Тож гостями чергової зустрічі бібліотечного клубу «Дивосвіт», яке відбулося 25 жовтня, стали координатор у нашому місті Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» Інституту «Республіка» Валентина Пономаренко та комунікаційний координатор цієї громадської організації Андрій Павлюк. Вони розповіли присутнім, як захистити себе та свій інформаційний простір від засилля фейків.



     Членам клубу цікаво було дізнатися про навички інформаційної гігієни та розібратися, які саме типи публікацій та прийомів використовуються для створення шейків, бо, розуміючи принципи, за якими нас намагаються дезінформувати, усім нам буде простіше захиститись від цього.




     Наприкінці зустрічі клубівці щиро поздоровили постійного і активного учасника засідань, вчителя із майже 40-річним стажем Надію Федосіївну Золотухіну з поважним ювілеєм. Цю привітну жінку знають і поважають у нашому місті. На її адресу прозвучали віршовані рядки поздоровлення, написані знаною місцевою поетесою Ларисою Ковалюк, та теплі слова вдячності бібліотекарів за незгасаючий оптимізм, доброзичливість та  молодість душі.      

Коментарі

Популярні публікації