З професійним святом вас, бібліотекарі!


                                                                       Бібліотека… Серце завмира,
                                                                       Коли пірнаю в тишу таємничу.
                                                                       Святилище пізнання і добра,
                                                                       Що в майбуття через минуле кличе!..

       Є у вересні особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року, згідно з Указом Президента України   бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.  Ми пишаємося тим, що маємо це свято як вияв глибокої поваги до нашої праці, як визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових частин інформаційної структури суспільства.
    Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя. Тому 30 вересня – це свято всіх причетних до закладів культури і освіти, для всіх, хто любить книгу і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти.



      Отже,  30 вересня у просторому та затишному приміщенні виставкового залу  районного будинку культури зібралися працівники КЗ «Скадовська ЦБС»,  до складу якої входять центральна бібліотека для дорослих, центральна бібліотека для дітей, міська бібліотека-філія, одна  селищна та 15 сільських бібліотек району, представники влади, громадських організацій  та запрошені гості.


      Щирими словами подяки привітав бібліотекарів з професійним святом голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Ананійович Турик.  У своєму  виступі він наголосив на важливості бібліотечної справи у сучасному суспільстві,  зазначив, що сьогодні оновлені, модернізовані бібліотечні установи стали опорою подальшого розвитку держави в сучасному еволюційному процесі. Почесними грамотами голови Скадовської РДА були нагороджені  бібліотекарі центральної  книгозбірні для дорослих Терехова В.П. та  Гордієнко Н.В., а також  бібліотекарі загальноосвітніх навчальних закладів району – Кобзар В.М.(Улянівська ЗОШ) та Пулінець Т.С.(Благодатненська ЗОШ).


 Голова Скадовської районної ради Олег Федорович Старенький  у своєму вітальному слові сказав, що у сучасних книгозбірнях  працюють  високопрофесійні,  самовіддані люди, які допомагають  творити  сьогодення і майбуття України і є опорою української перспективи. Він вручив почесні грамоти  Скадовської районної ради бібліотекарю Олександрівської сільської бібліотеки  Кобзар В.К.,  шкільним бібліотекарям Наливай Н.А.(Красненська ЗОШ) та Лазаренко Т.А.(Таврійська ЗОШ), а також  прибиральниці службових приміщень  центральної бібліотеки для дорослих Романюк Н.П.


    Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Ольга Іванівна Бутенко поділилася з присутніми своїм баченням модернізації  сучасних книгозбірень за європейським зразком  та побажала швидкого втілення  в життя усіх  наших найсміливіших задумів.  Приємно, що серед нагороджених нею  була   директор КЗ «Скадовська ЦБС» Оксана Миколаївна Малашкова, якій  за вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи  було вручено відзнаку міського голови  та почесну грамоту.  Також  грамотами міського голови були  відзначені бібліотекарі  нашого закладу Чигринова Т.В. та  Боднарюк М.С., а також шкількі бібліотекарі Жевак З.В.( ОЗСНВК «Академічна гімназія») та Шушковська О.П.(міська ЗОШ №3).



    Не менш проникливими та щирими були виступи начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Скадовської РДА Дудченко О.М.,  завідувача КУ «Скадовський районний методичний кабінет» Білоус Н.Є.,  голови районної ради ветеранів Безердян Л.В., заступника директора дитячої школи мистецтв Яремкевич Г.І., а також   голови Скадовської районної громадської організації «Жіночий центр «Відродження нації» Пономаренко В.В., яка подарувала нашій бібліотеці екран та проектор.  


Хвилючим моментом зустрічі стала презентація літературно-художнього видання, методичної скарбнички «Алфавітна бібліотечна абетка» знаної місцевої поетеси Лесі Михайлівни Височанської.
   


   Приємним сюрпризом для всіх присутніх було вітання від виконавців клубу авторської пісні «Капітан», солістки районного будинку культури Діани Асанової та представників закладів культури району. Їх виступи були тепло зустрінуті учасниками зустрічі.  



   Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії відзначається це свято. Адже саме вони, бібліотекарі, дарують людям вічну мудрість книг, саме вони знаходять в бібліотечному храмі відповідні ліки  для людських душ.

   Честь і хвала вам, шановні бібліотекарі, за подвижництво, за працю, за відданість справі, якій служите серцем і душею. Невсипущої вам енергії та  міцного здоров’я!




Коментарі

Популярні публікації