Мандруймо Україною!


    Легкокрилим птахом промайнуло  тепле сонячне літо, і члени бібліотечного клубу «Дивосвіт» знову зібралися у затишній читальній залі нашої книгозбірні, щоб побачити друзів, поділитися літніми  спогадами, розповісти про нові знайомства та зустрічі.  Так як засідання клубу проходить напередодні Міжнародного дня людей похилого віку,  ми  говорили про те, як і надалі зберігати  позитивний настрій, свіжість  мислення, бажання жити і творити своє життя.  Способів багато, і одним із найбільш дієвих у цьому плані є подорожі. Так, це справді шлях змінити хід звичного життя, освіжити погляд на давно відомі і звичні явища.
    На одному з попередніх засідань ми вже переглядали серію фотографій Клавдії Іванівни П’янтковської, які вона зробила під час свого перебування у Бельгії та у чарівній Венеції. Скільки питань і захоплення тоді викликала її розповідь про цю цікаву поїздку!
    Дійсно, іноді ми мріємо побувати  в далеких екзотичних країнах,  але чи добре ми знаємо всі туристичні принади України?  Бібліотекар Тамара Володимирівна Чигринова зуміла переконати гостей в тому, що наша країна  надзвичайно  благодатна  в цьому плані.  Справа в тому, що  під час своєї відпустки вона побувала у Києві, Львові та неповторній мальовничій  Східниці. За допомогою відео та фотознімків їй  вдалося передати гостям ту неповторну атмосферу, яка характерна для цих  українських міст.
    Гостям цікаво було дізнатись про історичні моменти, а також їх бурхливе сучасне буття, адже вони  щорічно приваблюють десятки тисяч  шанувальників. А Східниця, яку заслужено називають українською Швейцарією, дарує гостям ще й міцне здоров’я, наснагу та позитив  завдяки величним буковим лісам, цілющому гірському повітрю та численним джерелам мінеральних вод.
    Клубівці  також стали учасниками заходу, який  ініціювали представники Всеукраїнської ініціативи «Інститут «Республіка». Вони дізналися про особливості  діяльності команди «Активна громада» у нашому місті, роботу якої презентували  координатори Валентина Пономаренко та Андрій Павлюк. Своїм досвідом також поділилися гості - представники програми «Регіональна школа  грантерів»  із міста  Ужгород.


    Спілкування на сьогоднішньому засіданні було щирим і невимушеним, а зустріч промайнула, як одна мить.  Попереду у клубівців ще багато  цікавої і змістовної роботи.  Отже,  до наступних зустрічей!  


Коментарі

Популярні публікації