Скадовську -125 років



        У житті кожного з нас буває багато свят, як особистих, так і загальнодержавних. Але є серед них такі, що займають окреме місце в наших серцях та душах, і є загальним  для нас всіх – це день народження  нашого рідного міста! Це особливий день, бо іменини рідного міста – це свято єднання. Саме в такі моменти ми відчуваємо в своїх серцях любов і гідність за свою малу батьківщину, сповнюємося почуттям єдиної родини. Цей день об’єднує  всіх, кому дороге наше  місто – його вулиці, будівлі, сквери, парки,  його минуле та сьогодення.


Тому  20 вересня,  ми, як завжди,  зібралися  біля особливого  місця для усіх жителів  Скадовська – пам’ятника засновнику нашого міста  Сергію Балтазаровичу Скадовському. Кожного року до  Дня міста саме тут  традиційно  проходять літературно-краєзнавчі  читання, в яких  беруть участь усі бажаючі. Цього року на свято завітали і діти, і дорослі,  і люди більш похилого віку. Що могло об`єднати таких різних  з першого погляду людей? Звичайно, любов до нашого міста, яку вони щиро висловили  у своїх поезіях.  Дуже приємно  спостерігати, що  кількість бажаючих та авторів власних  поезій з часом тільки збільшується.


   Зустріч розпочав своїм виступом  краєзнавець нашого міста та автор численних книжок , присвячених рідному краю,  Олег Миколайович Лиховид,  який поділився із присутніми  своїми дослідженнями  та  цікавими історичними  фактами  щодо походження назви нашого міста.
    До уваги гостей свята прозвучали  вірші у виконанні  наймолодших  читачів - Пендак Анастасії, Камчатної Дарії, Мотовильник Мілани, Боднарюк Олени, Шпак Поліни. Дуже активну участь у літературних читаннях цього року  взяла міська загальноосвітня школа №3. До нас завітали її обдаровані учні – Крамчанінова Анастасія, Тарасова  Анастасія, Лісниченко Дарія, Яблонь Василина та Чепурко Анастасія. Дуже  сподобався  присутнім виступ Шаповал Аріни.
     Та не лише діти, а й дорослі брали  активну участь у читаннях. Свого вірша  про рідне місто, написаного ще в дитинстві,  продекламувала  бібліотекар міської бібліотеки-філії Анастасія Шушковська. Також  проникливі  авторські  вірші  прочитали Людмила Василівна Безердян та Людмила Петрівна Іванова.


   Змінюються покоління, але незмінною залишається наша любов до рідної землі. Тому в день, коли Скадовськ святкує свій день народження, хочеться  побажати тільки одного: щоб ми всі зрозуміли, що спільно несемо відповідальність за його розвиток та майбутнє, а отже ніхто, окрім нас самих, не зробить його кращим. Скадовськ   це чарівність моря, краса природи, добрі, розумні, працьовиті та  творчі люди. Ми віримо ,  що з такою талановитою, перспективною місцевою молоддю, ми станемо окрасою України.



Коментарі

Популярні публікації