Україна святкує День Державного Прапора та День Незалежності України

Сьогодні 23 серпня українці відзначають величне свято — День  Державного Прапора України. Синій здавна символізує чисте, мирне небо, а жовтий — символ праці і достатку — це колір хлібного лану. Синьо-жовті кольори Державного Прапора України також відбивають наші національні традиції, ідентифікують нашу територію протягом історичного періоду. Утвердження синьо-жовтого поєднання як українських національних кольорів відбулося у 1848 р. Сталося це під час європейської “весни народів”.
У червні 1848 року на міській ратуші Львова вперше замайорів жовто-блакитний прапор.
24 серпня 2019 року Україна відзначатиме День Незалежності – державне свято на честь ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. 28 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та відстоювати свободу, захищати власний суверенітет і територіальну цілісність. 
      В рамках святкування Дня Державного Прапору та Дня Незалежності України у читальному залі нашої бібліотеки розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Незалежна і єдина будь навіки Україна»,  на ній представлено літературу  присвячену історії формування української державності, боротьбі Українського народу за незалежність своєї держави.  


Також, 23 серпня працівники книгозбірні долучилися до акції Всеукраїнської Ініціативи «Активна громада» Інституту «Республіка» - «Намалюй: якою ти бачиш Україну через 5 років». 



Акція мала на меті дослідити, якою мірою українці задоволені своїм життям, своїми досягненнями та здобутками за ці 28 років? Чого б громадяни хотіли побажати Україні в День її Народження? Якою бачать Україну через 5 років, а головне: що вони готові зробити вже сьогодні задля досягнення цієї візії та який внесок вже зробили?




Коментарі

Популярні публікації