Скадовськ – місто світлої долі

Рідне місто моє, ти мов птах сизокрилий,
Що летить в небесах і здіймається в вись,
Ти, мов човен маленький, долаєш сміливо
Шквали шторму та сивії хвилі століть…
                                   (Анатолій Розумний)


У кожної людини на цій землі є заповітні місця, з якими пов’язані  найтепліші спогади про  дитинство, перші самостійні кроки і особисті перемоги.  Це місця, де ми народились і виросли,  знайшли перших вірних друзів. Для багатьох учасників бібліотечного клубу «Дивосвіт» наше затишне місто і стало такою тихою гаванню, яка живить душу, а декого  надихає на сповнені теплоти і вдячності віршовані рядки. 
Про це йшлося на нашій черговій зустрічі, яка відбулася 7 червня,  адже цього року нашому рідному місту Скадовську виповнюється 125 років. Щоб згадати історію його заснування, перегорнути славні сторінки  минувшини і дізнатись про невідомі ще моменти  сьогодення, ми вирішили цього цього разу змінити формат зустрічі і провести її у стінах Скадовського районного історико-краєзнавчого музею. 


Захід розпочався із розповіді провідного бібліотекаря Тамари Володимирівни Чигринової про книги місцевих авторів, присвячені рідному місту. Приємно, що серед поетів-краян  є і члени нашого клубу. Їх натхненні вірші є своєрідним зізнанням у коханні до рідного міста,  яке  для усіх нас є справжнім оберегом душі.



Далі наша зустріч продовжилася у затишних залах музею, працівники якого провели цікаву екскурсію і презентували оновлені експозиції різних історичних періодів від заснування міста і до сьогодення. Також увазі гостей було запропоновано перегляд унікальних кадрів хроніки відомого місцевого кіноаматора  Володимира Щербака. 





Зустріч завершилася традиційним чаюванням у теплій атмосфері в одному із затишних кафе на березі моря.  Всі запрошені щиро подякували бібліотекарям за цікавий  формат  спілкування.


Коментарі

Популярні публікації