Живи та міцній, наша юна державо!



Я народ, я творець Конституції,
І тому я підношу, як стяг,
Як здобуток всіх літ революції,
Конституцію миру й звитяг!







       В Україні 28 червня святкують День Конституції. Конституція для кожного з нас стала головним оберегом державності, демократії й соборності України. Це Основний закон для всіх українців. Її прийняття зміцнило авторитет України на міжнародній арені.
Конституція України, прийнята в 1996 році, діє і по нинішній день. У ній, як і раніше, закріплені основоположні принципи демократії, прав людини і громадянина, вона як і раніше вважається однією з найпрогресивніших у світі, і є предметом гордості для всіх українців.
27 червня бібліотекарі нашої книгозбірні  завітали до Санаторію для дітей з батьками «Скадовськ». Було проведено інформаційну годину, на якій згадали історію виникнення Конституції. Після чого відбувся конкурс  на знання статей Закону. Наприкінці заходу  була запропонована пізнавальна вікторина «Великі українці»,  на якій присутні з задоволенням відповідали на питання і активно приймали участь. Дуже приємно усвідомлювати, що молоде покоління нашої сучасності досить добре обізнане в законодавстві нашої держави.




Щиро вітаємо Всіх із визначним святом — Днем Конституції України!


Коментарі

Популярні публікації