Літо кличе в мандри


В рамках проекту Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова «Літературний тур Херсонщиною «Книгомандри»  26 червня читачі Скадовської центральної бібліотеки для дорослих мали можливість зустрітися з молодими українськими літераторами.



Вікторія Гранецька — українська письменниця-прозаїк з Вінничини. У 2011 році її роман «Мантра-омана»  здобув І премію у літературному конкурсі «Коронація слова».
Сашко Обрій (Олександр Кучеренко) – молодий український поет родом з Миколаївщини. Лауреат Всеукраїнської премії імені Василя Симоненка, член Національної спілки письменників України.


Письменники та читачі спілкувалися на одній літературній хвилі. Під час зустрічі Вікторія Гранецька презентувала свою книгу «Reality Show/Magic Show», надруковану у власному видавництві «Дім Химер». Це двостороння збірка магічно-реалістичних оповідань. Пролунали уривки з нової книги у виконанні авторки. 
Емоційно рекламував вірші зі своєї нової збірки «Бусол» Олександр Обрій. Його ліричні, гострополітичні та сатиричні вірші, написані модною римою, змушують читачів думати і розвиватись. 


Літератори створили невимушену, щиру атмосферу і налаштували аудиторію на відверту розмову. Гості із задоволенням відповідали на запитання присутніх, розповіли чимало цікавого про себе, свою творчість, погляди на життя, сучасний стан письменництва та плани на майбутнє.


Такі зустрічі сприяють популяризації української літератури серед молоді, вихованню патріотизму, формуванню активної життєвої позиції  та культурних цінностей.
По завершенню зустрічі всі бажаючі мали можливість отримати автографи літераторів та придбати презентовані ними книги. Зустріч вийшла цікавою та насиченою. Присутні отримали неабияку естетичну насолоду від спілкування.





Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації