5 червня - Всесвітній день навколишнього середовища


 Всесвітній день охорони навколишнього середовища – подія як для кожної людини, так і для всього світу. Це свято було започатковане ООН і відзначається щорічно 5 червня.



       Його мета – привернути увагу людей до проблем довкілля, а також спонукати політиків та простих громадян в різних країнах вживати конкретних заходів щодо охорони довкілля, аби зростаюче навантаження на природні системи життєзабезпечення планети не сягнуло критичної точки.
Цей день  покликаний  сприяти розумінню того, що основною рушійною силою природоохоронних заходів є людський фактор.
Ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тим відповідальнішою є місія з малку навчити молоде покоління дбайливому, турботливому ставленню до оточуючого світу. І цей день - прекрасна нагода зробити всім  разом хоча б один крок для покращення стану довкілля: посадити дерево, прибрати шкільне подвір’я і піклуватися про збереження природних скарбів та морських узбережь.
Саме від нас залежить наше майбутнє! Тому вже традиційно  бібліотекарі районної бібліотеки для дорослих  активно  долучились до інформаційно- пропагандистської акції під гаслом «Ми за чисті узбережжя і людям, і птахам!»


Ініціаторами заходу стали працівники Національного природного парку  «Джарилгацький». Відпочиваючим дітям та місцевим жителям  розповіли, що  чистота морського  узбережжя – це  не тільки  естетичний вигляд пляжів і водойм, а й  збереження  усього розмаїття  морської флори та фауни. Ділянка морського дна, вкрита поліетиленовими відходами, – це «мертва зона», а з’їдений морськими тваринами (дельфінами або китами) пакет – смертельна їжа для мешканців морських глибин. Тож зробимо  їх існування безпечним та комфортним!



 Пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!

Коментарі

Популярні публікації