Ой яка ж ти гарна, сорочка вишивана!



Одягнімо вишиванки, друже,

Хай побачить українців світ –

Молодих, відважних, дужих

У єднанні на сто тисяч літ!








День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Його основна мета  – це збереження українських цінностей,  їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.  Це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, в університет,  школу чи садочок.
З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки  працівники КЗ «Скадовська ЦБС» підготували книжково-ілюстративну виставку «Вишиванка – це модно!»


Колектив книгозбірні  також приєднався  до Всеукраїнської акції  і взяв  участь у флешмобі  на головній площі міста.



Кольоровими нитками вишиванка вплетена у наші традиції і найважливіше те, що, маючи вікову історію, вона не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій.
Українська вишиванка є абсолютно унікальна – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось у вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне – показати всьому світу, що є така держава – Україна, яка має свою самобутню національну культуру,  цікаві звичаї, традиції та  історію.




Коментарі

Популярні публікації