Мій рідний край-це серця рідна пристань


30 березня 1944 року, після остаточного звільнення від фашистських загарбників, на карті України  (тоді УРСР)  з'явилася нова адміністративна одиниця – Херсонська область. Херсонщину можна порівняти з невеликою казковою країною, де є всі умови для гідного існування. Величні озера, могутній Дніпро, що через лиман впадає в Чорне море, річки — все це відображає в собі красу садів, які славляться на всю країну своїми врожаями. Херсонська область є регіоном з багатою історією, літопис якого прикрашають численні яскраві історичні події та видатні особистості.
            В цьому році відзначається 75-річчя з дня її утворення. Скадовська центральна бібліотека для дорослих  також запланувала та провела низку заходів із приводу відзначення цієї дати. Так, 7 квітня на юнацькому абонементі було розміщено книжково-ілюстративну виставку-інсталяцію «Мій рідний край-це серця рідна пристань».   Матеріали,  розміщені на ній,    розкривають  різні етапи становлення Херсонської області. На полицях виставки кожен читач зможе обрати  для себе те, що більше до душі: військові історії про визволення краю, інформацію про сучасну Херсонщину, про її цікаве та насичене культурно-мистецьке життя.  На виставці представлені не лише книги, а й періодичні видання цієї тематики.

Також для молоді будо проведено інформаційну годину «Сім чудес Херсонщини».  Учасники зустрічі  з великим  інтересом сприйняли інформацію про  найбільш привабливі  туристичні маршрути нашого краю, зокрема і про унікальну  перлину Херсонщини,  «українські Мальдіви» –  наш рідний острів Джарилгач.
Проведені заходи дали змогу читачам  отримати  цінну інформацію про історію створення Херсонської області,  її видатних людей, долучитися до  читання книг  авторів рідного краю,  а також дізнатись про найкрасивіші місця  Херсонщини   і  відчути себе  справжнім  громадянином цієї землі!









Коментарі

Популярні публікації