Чорнобиля тривожні дзвони




Трагедії гіркий полин
На серце ліг незримо й тяжко.
І плине над землею дзвін
Із тихим стогоном протяжно…





Чорнобиль. Одне слово і оживають перед очима ті дні, змішані зі страхом і болем. 33 роки цвітом скорботи і суму зацвітають чорнобильські сади. Минають десятиліття, але той трагічний день все одно хвилюватиме усіх нас і в першу чергу тих, кого він зачепив своїм крилом.
26 квітня  у читальній залі Центральної бібліотеки для дорослих з нагоди Дня  Чорнобильської трагедії відбулася година пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу». На заході були присутні ліквідатори та очевидці аварії на ЧАЕС, переселенці, представники влади, громадських організацій , учні міських шкіл, мешканці міста та району. Зустріч була приурочена 33 річниці тих трагічних подій.



Представники  органів державної влади та місцевого самоврядування щирими словами вдячності, почесними грамотами та подяками вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській  АЕС за мужність, самовідданість, героїзм і високий професіоналізм при ліквідації її наслідків. Серед нагороджених ліквідатори,  що проживають на території нашого району, –  Іван Павлович Єванков,  Ігор Леонідович Петрушевський, Павло Єгорович Падерін, Григорій Володимирович Щербина, Віктор Гаврилович Васєв та Олександр Романович Галак.
Виступаючі наголосили на драматизмі Чорнобильської трагедії, яка мала екологічні та соціальні наслідки для всієї планети.







На зустрічі проникливо  прозвучала музична композиція у виконанні викладача  Скадовської дитячої школи  мистецтв Асібе Садикової. Зворушливим був виступ учнів Красненської ЗОШ, присвячений цій події.



У знак  пошани та подяки за героїзм учасники заходу вшанували пам'ять загиблих  хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.
На заході не було жодної байдужої людини.  Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного, назавжди залишаючи у пам’яті подвиг мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.
Проходять роки, та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках. Та головне в цій трагедії - її уроки. Ми не маємо права їх забувати. Не будьмо байдужими і пам’ятаймо про титанічні зусилля людей, які у вирішальну для країни мить стали справжніми героями!







Коментарі

Популярні публікації