Херсонщина уславлена моя!

По тобі Дніпро могутньо плине,
І до тебе горнуться моря.
Золота південна Україно,
Легендарна Тавріє моя!


                                                                      Микола Братан





Ці щирі,  проникливі слова - про наш рідний, сонячний і привітний край,  Херсонщину. Вони  із Гімну  Херсонської області, автором якого є наш знаний  поет, письменник, Заслужений діяч мистецтв України, співець таврійського краю Микола Братан.  Погодьтесь,  важко підібрати кращі слова про найдорожче  для кожного з нас – рідну землю, яка живить душу і дає наснагу у свята і в часи найтяжчих випробувань долі. 
30 березня 2019 року виповнюється 75 років з часу утворення Херсонської області,  мальовничого, багатого і щедрого краю України, знаного своїми історичними і культурними традиціями, чудовою унікальною природою і працьовитими людьми. Наш край відіграє особливу роль у соціальному та економічному розвитку України. Він має потужний інвестиційний потенціал, здавна славиться своїми багатими історичними і культурними  традиціями, видатними особистостями, які зробили неоціненний внесок для розбудови регіону. Тож  члени клубу «Дивосвіт» звернулися до бібліотекарів із проханням на черговому засіданні висвітлити тему про видатних краян – херсонців, які підкорили світ, вписали свою сторінку в  літопис нашої області і продовжують творити її історію.




На засідання клубу, яке відбулося 12 квітня,  виявили бажання завітати і юні мешканці нашого міста, їх неабияк зацікавила тема нашої зустрічі. На  початку заходу всі присутні мали змогу здійснити віртуальну подорож історичними сторінками нашого уславленого краю від народження до сьогодення, з інтересом переглянувши тематичний відеофільм. А потім ведуча розповіла про знаних херсонців, які мають вагомі досягнення у різних сферах діяльності, - відомих письменників і поетів, художників і діячів кіномистецтва, спортсменів і представників шоу-бізнесу. Учасники зустрічі з великим інтересом переглядали  фотоматеріали та відео фрагменти про кожного з них.  Розповісти про всіх відомих краян, звичайно ж, нелегко, бо Херсонщина надзвичайно багата на талановитих і неординарних  людей. Але прагнути до цього варто, адже вони є переконливим прикладом для молодого покоління.



Бібліотекарі запросили клубівців, а також юних гостей переглянути книжково-ілюстративну виставку-інсталяцію «Мій рідний край - це серця рідна пристань», яка презентує  різнопланові  видання про наш унікальний регіон.



Дякуючи  бібліотекарям за змістовну зустріч, наша активна читачка і член клубу Надія Федосіївна Золотухіна  зазначила, що справжнім  скарбом Херсонської землі є люди, які своєю невтомною працею і талантами примножують її славу, творять сьогодення. «Ми впевнені,- сказала вона,- що наш сонячний край  і надалі буде знаний у світі як земля, щедра на яскраві, неординарні особистості».



З ювілеєм, Херсонщино!
Процвітання тобі і добробуту!

Коментарі

Популярні публікації