Шевченкове слово в віках не старіє...


                                                                                Кобзарю!
                                                                              Знов
                                                                              до тебе я приходжу,
                                                                              бо ти для мене совість і закон.
                                                                                                         Ліна Костенко


9 березня українська громадськість відзначає 205-ту річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.
«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа, - писав про Кобзаря Іван  Франко. - Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою солдатської муштри, а для волі зробив більше, ніж десять переможних армій…  Найкращий та найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу  в мільйонах людських сердець».

Задля вшанування пам’яті цієї насправді визначної особистості, яка стала справжнім національним символом України, у фойє районного будинку культури  було розгорнуто книжкову виставку  «Єднаймо душі словом Кобзаря!»
Для експозиції підібрано літературу, що  висвітлює  творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.
Книжкова виставка покликана допомогти нам глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового  слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю, а також  стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної свідомості.



Коментарі

Популярні публікації