Весняна сміхотерапія у бібліотеці


Чергова зустріч в рамках роботи бібліотечного клубу «Дивосвіт» відбулася напередодні 1 квітня. Саме цього дня у багатьох країнах світу відзначається  День сміху. Є версія, що спочатку свято відзначалося в Індії та Стародавньому Римі як день весняного рівнодення. Жартами і веселими розіграшами люди намагалися задобрити весняні капризи природи. Пришвидшити прихід весни вирішили сьогодні і наші клубівці.
В болгарському місті Габрово, загальновизнаній  столиці гумору, на всесвітньовідомому Будинку сатири і гумору викарбувано  девіз: «Світ уцілів, бо сміявся». І можна скільки завгодно сперечатися про роль сміху в житті людини, але одне незаперечно: гумор служить важливим і корисним цілям. Про це свідчать і наслідки численних наукових досліджень, про які розповіла ведуча зустрічі. Він покращує наше здоров’я, заряджаючи «гормонами радості». Вченими доведено, що двадцять хвилин сміху здатні продовжити життя на цілий рік!


Мова йшла і про  те, що український народ, хоч і доля його була нелегкою, здавна любив жартувати. Згадали і «Енеїду» Івана Котляревського, і сатиричні твори Тараса Шевченка, Івана Нечуя-Левицького,  Миколи Гоголя та інших видатних письменників.
Учасники зустрічі мали змогу переглянути  медіапрезентацію і дізнатись багато цікавого про життя і творчість наших знаних майстрів гумору – Остапа Вишні,  Павла Глазового,  Олега Чорногуза,   а також про відомих комедійних акторів Миколу Яковченка, Нонну Копержинську, Маргариту Криницину.  Присутні із захопленням переглянули  відеоролики виступів знаних майстрів сцени Анатолія Паламаренка, Андрія Сови та Анатолія Литвинова і декілька епізодів із улюбленого кінофільму багатьох поколінь українців «За двома зайцями».



Упродовж зустрічі  звучали  гуморески Павла Глазового  у виконанні активного члена нашого клубу Олени Філіпівни Кит  та  бібліотекарів книгозбірні. Усіх читців присутні нагородили щирими оплесками.



Можна з упевненістю сказати, що сеанс сміхотерапії вдався! Сьогодні наша усмішка — це усмішка сили, усмішка перемоги  й утвердження правди на землі.  Тож сміймося на здоров'я!


Коментарі

Популярні публікації