15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України.  3360 з них  загинули, 72  пропали безвісти, 3560  стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.
До цієї  дати центральна районна бібліотека  для дорослих  розгорнула книжково-ілюстративну виставку «Афганістан болить в моїй душі». Вона представляє читачам книги та фотоматеріали, що знайомлять із масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані. 


Також у читальній залі  нашої бібліотеки відбулася зустріч воїнів-інтернаціоналістів із представниками районної та міської влади,  органів соціального захисту населення. Летять, відлітають у вічність роки,  та скільки б їх не минуло, не зітруться  у нашій пам’яті імена воїнів-афганців. 




Пам'ять про ці події  завжди залишиться в душі  українського народу. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих. Висловлюємо глибоку подяку батькам, які виховали мужніх синів. А всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя. Нехай над усіма нами буде мирне небо!


Коментарі

Популярні публікації